skip to Main Content
+387 32 203 010 asocijacijaleda2017@gmail.com
  • Bosanski
  • English
Svečana Primopredaja Romskih Stanova

Svečana primopredaja romskih stanova

U petak 02. 09. 2011, na lokalitetu Brist, Asocijacija za razvoj LEDA je, zajedno sa općinom Zenica i organizacijom Hilfswerk Austria International (HWA) organizovala svečanu primopredaju ključeva za četiri zgrade, odnosno 28 stanova za Romsku populaciju u Zenici, od kojih je LEDA zaslužna za izgradnju dvije zgrade, odnosno ukupno 12 stanova. 

Sredstva za izgradnju objekata implementiranih od strane Asocijacije za razvoj LEDA obezbjeđena su sredstvima Švedske međunarodne organizacije za razvoj i suradnju Sida-e, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i općine Zenica. 
Ukupna građevinska vrijednost za dvije zgrade je 483.000,00 KM. 

Ministru za ljudska prava i izbjeglice gdinu. Safetu Haliloviću i načelniku općine Zenica gdinu. Husejinu Smajloviću je pripala čast da stave objekte u funkciju svečanim presjecanjem vrpce te da predaju ključeve novim stanarima. 

Uz gosp. Halilovića i gosp. Smajlovića svečanoj ceremoniji je, između ostalih prisustvovao i direktor Švedske međunarodne agencije za razvoj i suradnju, gosp. Pelle Persson koji se prigodnim govorom obratio prisutnima. 

Izgradnjom ovih stambenih objekata, Asocijacija za razvoj LEDA direktno podržava Akcioni plan za Rome u oblasti stambenog zbrinjavanja, te je na ovaj način obezbijedila prigodne stanove za dvanaest (12) romskih porodica. 

Back To Top