skip to Main Content
+387 32 203 010 asocijacijaleda2017@gmail.com
  • Bosanski
  • English
Podrška Neformalnom Obrazovanju Srednjoškolaca (2016)

Podrška neformalnom obrazovanju srednjoškolaca (2016)

U periodu oktobar – novembar 2016 realizovali smo projekat  „Podrška neformalnom obrazovanju srednjoškolaca“ koji je sufinansiran od Grada Zenice.

Glavna aktivnost projekta je realizacija edukacija na temu „Pisanje prijedloga projekta“ koja se održala u srednjoj školi „Druga gimnazija“ u Zenici.  Rezultati projekta su:

  • 15 srednjoškolaca su stekli znanje o pisanju prijedloga projekta, 15 učesnika seminara razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa i probuđen je poduzetnički duh;
  • izrađen gotov prijedlog projekta pod nazivom „Povećanje motiviranosti učenika za tjelesni odgoj kroz nabavku novih sportskih rekvizita“. Projekat, nastao kao rezultat rada učenika, je predat menadžmentu škole na daljnje korištenje;
  • poboljšana saradnja između vladinog i nevladinog sektora (Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i LEDA).

Ovaj projekat je doprinio u pripremi mladih za ulazak na tržište rada, usađujući stav, samopouzdanje i duh inicijative, učinkovitu komunikaciju i učestvovanje u donošenju odluka.

Vrijednost projekta 2500 KM. Projekat je završen.

Back To Top