skip to Main Content
+387 32 203 010 asocijacijaleda2017@gmail.com
  • Bosanski
  • English
Asocijacija Za Razvoj LEDA I Ove Pedagoške Godine 2020/21 Nastavlja Implementaciju Projekta PEACH – Predškolsko Obrazovanje Za Svu Djecu

Asocijacija za razvoj LEDA i ove pedagoške godine 2020/21 nastavlja implementaciju projekta PEACH – Predškolsko obrazovanje za svu djecu

Posebno značajan dio na koji smo jako ponosni, jeste podrška od strane općinskih uprava Kakanj i Zavidovići, koji su izdvojili finansijska sredstva iz budžeta, te podržali boravak 15, odnosno 20 djece u vrtićima, iz socijalno ranjivih porodica.

Ono što je važno istaknuti jeste da pomenute dvije općine pored plaćanja boravka djece, su obezbijedile i socijalnog radnika, te Rom asistenta koji će pružati svoju podršku vrtićkim grupama, kao što je to bio slučaj u prethodne dvije godine implementacije projekta.

Sve navedeno ne bi bilo moguće implementirati bez podrške javnih ustanova koju dobijamo od početka projekta. JU Gradski dječiji vrtić Zavidovići, JU Mladost Kakanj te JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica su partneri u našem projektu, te daju svoj nesebičan doprinos u cjelokupnoj implementaciji projekta.

Asocijacija LEDA je također nastavila pružati podršku djeci iz socijalno ranjivih porodica u Zenici, te obezbijedila boravak u vrtiću za 10 djece, gdje podršku grupi pružaju socijalni radnik, kao i Rom asistent.

Kako projekat PEACH ima više segmenata, trenutni fokus Asocijacije LEDA jeste na izradi priručnika za odgajatelje, koji se razvijaju u saradnji sa profesorima iz Zenice i Sarajeva, sa Islamsko pedagoškog fakulteta Zenica, te Pedagoškog fakulteta  Sarajevo.

Priručnici će biti izrađeni prema najvišim standardima predškolskog obrazovanja, a profesori će pružiti stručnu pomoć i znanje shodno svojim iskustvima rada na fakultetu.

Back To Top